Predsednik Odbora Udruženja poljoprivredne i prehrambene industrije u crnogorskoj Privrednoj komori (PKCG) Milutin Ðuranović najavio je juče da postoji mogućnost sporadične nestašice mleka, koja, kako kaže, ne bi bila dugotrajna i većeg obima.

Ðuranović je to rekao komentarišući odluku Vlade Srbije da zabrani izvoz sirovog i pasterizovanog mleka, i dodao da smatra da crnogorske kompanije trenutno mogu zadovoljiti potrebe crnogorskog stanovništva.

UZBUNA! Regionu preti nestašica mleka

U radnjama širom Bosne i Hercegovine se već oseća velika nestašica mleka, a pojedini mediji najavljuju da bi uskoro cene mleka mogle znatno da porastu. Razlog nestašice je to što je BiH u velikoj meri smanjena proizvodnja mleka, tako da je u prvih šest meseci ove godine proizvedeno oko 12,5 miliona litara manje u odnosu na isti period prošle godine, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

Prema nezvaničnim informacijama, RTL Vlada Hrvatske će danas, 8. septembra, ograničiti cene mleka, ulja, šećera, mlevenog mesa, u pokušaju da pomogne privredi i građanima u energetskoj krizi. Takođe, navodi se, država će pomoći malim i mikro preduzetnicima i privrednike će kategorizovati prema potrošnji energenata, te će proporcionalno dobiti pomoć. Pored toga, planira se povećanje neoporezovanih prihoda i pomoć za penzionere.

SPAVA VAM SE STALNO? Evo šta mogu biti razlozi umora