Ovogodišnja Met Gala održala se u maju, a još uvek je jedna od glavnih tema širom sveta. Tom prilikom Kim Kardašijan zablistala je u unikatnoj haljini Merlin Monro.

Iako je najpopularnija starleta za tu priliku skinula dosta kilograma kako bi mogla da uđe u toaletu, haljina je zvanično uništena. Ovaj odevni predmet Kim je uzela iz Muzeja „Ripley’s Believe It Or Not“. Oni su otkupili modni unikat 2016. za 4.8 miliona dolara i čuvao pod posebnim uslovima. Haljina je držana na temperaturi od 68 stepeni i vlažnosti vazduha od 40 do 50 procenata.

Kim Kardašijan u haljini Merlin Monro
Kim Kardašijan u haljini Merlin Monro

Međutim, Kardašijanova je uspela da je uništi za jedno veče.

TV zvezda ponosno je šetala crvenim tepihom prestižnog događaja u nezaboravnoj svetlucavoj haljini koju je Merilin Monro nosila 19. maja 1962. godine na proslavi 45. rođendana tadašnjeg američkog predsednika Džona F. Kenedija.

Kako se u međuvremenu saznalo, Kim Kardašijan haljinu nije mogla da zakopča, pa je ostala raskopčana na leđima i vodilo se računa da materijal i kristali ostanu neoštećeni.

Kim Kardašijan u haljini Merlin Monro
Kim Kardašijan u haljini Merlin Monro

 

I pored svih mera predrostrožnosti, haljina je ipak uništena. Fotografija pre i posle Met Gale otkriva da je poderana, materijal se raširio i kristali su na pojedinim mestima ispali i tekstura i kvalitet Bob Makijvog rada više nisu isti.

Haljina Merlin Monro, pre i posle
Haljina Merlin Monro, pre i posle

„Merilin se sad prevrće u grobu“, samo su neki od komentara na društvenim mrežama ispod komparacije fotografija haljine pre i posle nošenja Kim Kardašijan.

„Jako sam razočaran što ovu legendarnu haljinu, staru 60 godina, neko nosi u javnosti“, rekao je Majkl Morgan, autor knjige: „The Girl: Marilyn Monroe, the Seven Year Itch, and the Birth of an Unlikely Feminist“, za „NewYork Post“ dan nakon Met Gale.

Preporučujemo:

Dženifer Aniston oplela po kolegama, pa se našla na meti osude (FOTO)

Izvor: HitFM/N.D.