Marinko Madžgalj nakon teške borbe sa opakom bolešću izgubio je bitku za život pre šest godina. Da nije zaboravljen potvrđuje njegov najbolji prijatelj, Ognjen Amidžić, koji se u susret datumu Madžgaljevog rođendana prisetio njihovih zajedničkih trenutaka.

– Marinko nije pridavao veliki značaj svojim rođendanima. Uglavnom smo ih proslavljali spontano. Nikada to nije bio lažni glamur, hiljade balona i lampiona, samo izlazak u kafić s dobrim društvom. To bi se obično završavalo nekom aktuelnom pesmom uz gitaru– rekao je setno Ognjen. On se potom otkrio šta bi rekao svom prijatelju kada bi mogao da vrati vreme.

Ognjen i Marinko
Ognjen i Marinko

Nas dvojica smo jedan drugom mnogo toga rekli i ćutanjem, kamoli kroz razgovore. Da može da se vrati vreme, rekao bih mu da malo uspori, da se pregleda na vreme i da spreči sve što se desilo. Nakon što je preminuo sanjao sam ga manje nego što sam očekivao. Kada ode neko ko mi je drag, sa kim sam blizak i koga volim, informaciju o njegovoj smrti spakujem u jedan folder. Ipak ne doživljavam je kao nešto stvarno. I dalje nemam osećaj da Marinka zapravo nema- iskreno je rekao Amidžić.

Priznao da prijateljev broj i dalje čuva u svom  mobilnom telefonu.

– Naravno da čuvam njegov broj. Normalno mi je što je taj broj i dalje tu. Učinilo mi se hiljadu puta da ga vidim na ulici. Posebno kada neko prođe pored mene na motoru i primetim da mu kosa viri ispod kacige, a onda i slično parkira motor kao što je on to radio- zaključio je Ognjen za „Gloriju“.

Jelena: Imam 36, a moje telo 75 godina!