Kalina Kovačević i Petar Strugar ponovo su se vratili na scenu. Ovoga puta kao brat i sestra u predstavi “Rat i mir”, koja se posle 40 godina ponovo prikazuje na sceni Narodnog pozorišta.

– Drago mi je da se u novoj predstavi pojavilo mnogo mladih glumaca, koji su dali novu energiju. Ne smemo da zaboravimo ni “stariju” gardu, koja je bila tu da da smernice svim mladim glumcima. Lepo smo se uklopili i ta energija se prepoznala. Radimo ozbiljan naslov, “Rat i mir”. Tu glumačku težinu ne može svako da isprati i da iznese te likove – istakla je Kalina.

Kalina
Kalina Kovačević, Instagram

– Mi smo to međusobnom podrškom uspeli. Bilo je naporno, ali se isplatilo. Već imamo zakazana gostovanja u regionu, što je dobro i veoma važno, kako za nacionalni teatar, tako i za našu kulturu – dodala je ona.

Ovo je prvi put da igram neku vamp ženu i takvu ženu, da idem na fizički izgled, koji je veoma primaran i bitan kod nje. Moram da priznam da mi je bilo vrlo interesantno kada je reditelj rekao da ja igram tu ulogu. Čak sam ga i pitala: “Jesi li siguran? Svi su bili malo u zbunu, jer ja nikada ne idem na tu kartu. Ja sam više ortak nego što sam vamp žena”. Ali, uradila sam to i dobili smo dobre kritike, i Petar i ja. Drago mi je što smo rizikovali i što se taj rizik isplatio – rekla je Kalina u emisiji “Kec na jedanaest”.