Milica Todorović stigla je u Beograd nakon što je napravila prve muzičke korake.

Ipak, sada sve češće sanja rodno mesto i mir kojim odišu manji gradovi.

– Nažalost, danas živimo u brzom vremenu gde su glavni gradovi centar svih zbivanja i istina je da smo se otuđili od prirode. Žao mi je zbog toga. Kad god mogu, odem kod svojih u Kruševac ili u selo. Obožavam prirodu i životinje. To me smiruje i nekako vraća u onaj period kada sam uživala u svim čarima detinjstva. Tada smo nekako najviše vremena provodili napolju, istraživajući prirodu, čuvajući domaće životinje. Najviše volim da prošetam šumom i da duboko udahnem i odradim par vežbica disanja – kaže Milica i dodaje:

– Volela bih da jedan period godišnje mogu da provedem u nekoj kućici, bez interneta usred šume. Recimo na Tari, ona još uvek nije toliko izgrađena planina. Ima predivne staze za pešačenje, hladnije je nego u gradu i zaista je drugačiji vazduh.

Na rečima su svi jaki, zato su pitali Milicu da li se ona trudi da očuva prirodu.

– Ne pijem vodu iz plastičnih flašica već imam svoju flašicu za vodu koju uvek nosim sa sobom. Ne kupujem plastične kese, već nosim svoj ceger, a voće i povrće držim u posebnim mrežastim višekratnim kesama.

Na pitanje da li sutra, kada dobije dete, možda njena adresa ipak bude van Beograda, odgovara.

– Volela bih da imam vikendicu na obronku Beograda ili kuću sa velikim dvorištem zbog dece i kučića. A ako bude dovoljno veliko, možda i da se zasadi neko drvo jabuka, trešanja, krušaka… I volela bih da mi dvorište ima raznoliko cveće, što šarenije – kroz osmeh zamišlja Milica i dodaje:

– Zapravo, ljudima koji se bave javnim poslom beg u prirodu i jeste najveći lek jer ste sami sa sobom i svojim mislima. Uživate u šetnji, prirodi. Znam dosta mojih kolega koji trče na Košutnjaku, šetaju na Adi.

Saška, svekrvina miljenica