Sara Jo i Nata podržale su LGBT populaciju i iznele svoj stav na temu istopolnih zajednica. One su pružile podršku gej prijateljima i objasnile zbog čega oni ne trebaju biti diskriminisani od strane društva.

Nataša Bekvalac objavila je fotografije sa koleginicom Sarom Jo na kojima su potpuno nage, prekrivene samo farbom. Sara i Nata jedna drugoj dodiruju intimne delove tela na tim fotkama i time pružaju podršku pripadnicima LGBT zajednice.

Eksplicitne fotografije sa zajedničkog seta privukle su ogromnu pažnju i uzburkale javnost, a Bekvalčeva je u sklopu objave citirala delove iz Biblije i istakla da je ljubav jedino što je važno, u kakvom god obliku došla.

– U novoj biblijskoj metafori dovode čuvari javnog morala bludnicu pred Isusa, ne bi li je on kaznio kamenom u glavu. No, ni Isus ne kažnjava. Već misli srcem i glavom, i kroz ljubav odgovara u mojoj parafrazi: „Ko nije grešan neka kazni grešnicu“. Niko se od sudija kazne, a ni kamena latio nije. Nikad osuda nije bila u igri. U stradanju iz pokajanja je spas. Ne u osudi, mržnji, kazni i zabrani drugog – navela je pevačica, pa dodala da je jedini greh negirati nečiju ljubav ili istu osuđivati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša Bekvalac (@bekvalceva)

– Zašto ponos je isto pitanje kao i Zašto spas. Zar ponos nije u osnovi svakog spasenja? Ponosna sam jer sam se spasila. A, kako sam se spasila? Eh, sad. To je već filozofija mog života. Moja filozofija života i spasenja leti na krilima ljubavi. A, šta je ljubav nego Bog? Šta je greh? Nabrajanje deset Božijih zapovesti? Možda je jedini greh negirati ljubav. Ipak je sve nas Bog, s ljubavlju, stvorio – zaključila je Bekvalčeva u svom izlaganju u kojem je želela da dopre do javnosti.

Fotografije koje je pevačica podelila su delo Miloša Nadaždina, a predstavljene su javnosti danas na izložbi u okviru Evroprajda.

Željko Mitrović pokrenuo dve peticije protiv Bake Praseta