Saša Matić (44) najavio je veliku američku turneju jer na tom kontinentu nije pevao od 2017. godine.

Ovo će biti sedma pevačeva turneja „preko bare“, pa je Matić u razgovoru za Alo! naglasio da će ovaj put za publiku u Americi menjati repertoar jer je u međuvremenu snimio mnogo novih pesama.

– Uzbuđenjima nema kraja i ništa od godišnjeg odmora ovog leta, ali posle Božića ću uzeti tri nedelje, pa ću ići u toplije krajeve – rekao je kralj folka, i objasnio zašto je leto proveo radno.

– Radio sam jer se narod posle pauze uželeo izlazaka i provoda, pored toga izdao sam i novi album, pa je samim tim i interesovanje bilo veće.

Saša je ipak je priznao da ima jedan ritual i da se ne oseća spremno da peva ukoliko ga ne uradi pred nastup.

– Imam jedan ritual pred nastupe. Iako nikada ne spavam posle podne, pred nastup, posebno neki veći, spavam po dva-tri sata – rekao je Saša. On se prisetio jedne situacije koja ga je iznervirala:

– Jednom sam svirao u Dalasu. Stigli smo u 11 pre podne nekim jutarnjim letom i nisu nam dali da uđemo u sobu do 15 časova. Organizatori su mi sredili da dobijem sobu mimo protokola. Taman kada me je uhvatio prvi san, neko je zapalio cigaretu u susednoj sobi. Kada su krenuli da pište alarmi, mislio sam da se zaratilo. Jedva sam posle zaspao i ceo dan sam bio nervozan kao leptir.

Uz ritual pred nastup pevač je opisao i šta radi kada se ugase svetla na pozornici i kada otpeva pesmu za fajront.

– Ovog leta posle nastupa nisam zvao nikoga, samo sam želeo da dođem u hotel i da spavam. Posle nastupa uglavnom pustim sebi laganu muziku jer me još uvek radi adrenalin i onda posle pola sata odem da spavam – objasnio je Matić.

 Rano je da se o meni snimi film

Saša Matić osvrnuo se na činjenicu da se o mnogim njegovim kolegama u poslednje vreme snimaju filmovi.

– Za film o meni je rano da pričamo, ali bilo bi materijala da se o mom životu snimi takvo umetničko delo- rekao je on.

Srđan: Bilo je krvi do kolena, i dalje imam traumu!