Direkcija Festivala filmskog scenarija dobila je neformalno telefonsko obaveštenje od reditelja filma „Mrak” da odustaje od nastupa na našem festivalu. Kao razlog za odustajanje navodi se nezadovoljstvo dobijenim terminom i mestom projekcije filma. Istovetan postupak i primedbu smo dobili dva dana kasnije i od autora filma „Usekovanje”, koji su takođe povukli svoje umetničko delo sa festivala.

Fest promo
Fest promo

 Kao i do sada Festival je zvanični program prikazivao na Letnjoj pozornici i u bioskopskoj Sali.  Kriterijum za raspodelu dostupnih termina i prostora na kome će se prikazivati filmovi su bili u cilju popularizacije scenarista, festivala,  atraktivnosti teme, zainteresovanosti publike. Filmovi nikada u istoriji Festivala nisu razvrstavani po kvalitetu scenarija gde će prikazati. Svi selektovani filmovi ravnopravno učestvuju u borbi za nagrade festivala koje su prvenstveno umetničkog kvaliteta.

Oni ne donose dobitnicima neku veću materijalnu dobit, već im služe na čast  kao priznanje profesije i publike za realizovano umetničko delo.