Porodična drama najpoznatije srpske jutjuberke Une Kablar, alijas Uki Kju, potresla je čitavu javnost. Odlukom tužilaštva, D. H. (23) priveden je zbog osnovane sumnje na nasilje nad svojom suprugom, Uninom sestrom Sarom (19), kao i nad njihovom dvomesečnom bebom. Određen mu je i pritvor od trideset dana.

O stresu koji čitava porodica preživljava, o bolovima svoje ćerke, kao i o nepravdi koju je Sara doživela od porodice supruga govorila jutjuberkina majka Dijana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Una Kablar (@uki_q)

– Jako smo loše, pod velikim smo stresom i trudimo se da se izborimo za pravdu. Koliko znam, moj zet je još uvek u pritvoru, ima zabranu prilaska Sari, bebi i stanu u kojem su živeli. Međutim, iako je tužilaštvo odlučilo drugačije, njegova porodica nama je zabranila pristup njihovom zajedničkom domu. Kada smo otišli da uzmemo Sarine i bebine stvari, shvatili smo da su promenili bravu. Iako do sada nismo imali advokate, planiramo da angažujemo pravnu pomoć kako bismo se izborili s nepravdom. Sarin svekar zabranio joj je da uzme lične stvari. Ona je molila da iz stana pokupi samo donji veš i ono najosnovnije, ali ni to joj nisu dali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Una Kablar (@uki_q)

– Oni ni u jednom trenutku nisu pozvali Saru da je pitaju kako je. Svesno su se oglušili o meru zabrane prilaska i napravili su prestup kada su joj onemogućili da uđe u stan. Njegovi roditelji su jako uvređeni i ljuti što je sve javno, ponašaju se kao da je moje dete povredilo njihovo, a ne kao da je njihov sin umalo ubio moju ćerku – rekla je potresena Dijana.

Ona je istakla da nije slutila da je njen zet nasilnik. 

– Ne mogu da osudim Saru što nije primetila kakva je osoba njen muž, kada ja kao znatno starija i iskusnija nisam uspela da prepoznam da je manijak. Delovao je kao fin, pristojan dečko. Nije izlazio iz crkve. Svi smo ga voleli. Očigledno je da manijaci izgledaju tako i da se dobro skrivaju. Tek sada, kada se sve ovo dogodilo, Sara je priznala da ju je muž u trudnoći gurnuo. Jako mi je teško što moje dete prolazi kroz ovo, samo monstrum može da udara onesvešćenoj ženi glavu o pločice – rekla nam je majka povređene Sare, i otkrila kakve tegobe njena ćerka ima nakon brutalnog prebijanja.

Sara je jako loše, pucaju joj kapilari u očima, ima jake bolove u glavi… Planiram da joj zakažem detaljan neurološki pregled kako bismo ispitali njene povrede. Cela lobanja joj je deformisana. Zatražićemo veštačenje i drugo lekarsko mišljenje jer povrede koje moja ćerka ima nisu lake telesne povrede, kao što su ih klasifikovali – zaključila je ona.

Uki  je spasla sestru

Dijana je istakla da je zahvalna Uni, koja je uz pomoć svojih pratioca uspela u tome da Sara dobije zaštitu.

Zahvalna sam Uni što je digla glas i izborila se za sestru. Da se vi, mediji, niste uključili u celu ovu priču, on bi prošao nekažnjeno. Njegov otac nam je otvoreno pretio vezama i novcem i on bi se pobrinuo da se cela priča zataška. Mi ne želimo da od ovoga pravimo rijaliti, ali mediji nam u borbi znatno pomažu – zaključila je ona.

Mitrović: Baka Prase je kukavički izbegao poligraf!