Novak Đoković više od deceniju zarađuje ozbiljan novac kao prvi reket sveta, ali ništa manje ne ulaže u nekretnine i posao koji mu obezbeđuje sigurnost.

Kako Alo! ekskluzivno saznaje, ovog puta naš najbolji teniser iskeširaće čak 20 miliona evra za luksuzni hotel i jedan od najvećih sportskih centara u regionu.

Sportski kompleks kao znak za Novaka

– Đokovići obožavaju planine i često ih posećuju. Oduvek su želeli da imaju svoju oazu na visokoj nadmorskoj visini. Želeli su i da naprave prestižan sportski centar koji će imati sve pogodnosti koje su potrebne Novaku tokom treniranja i odmaranja. Pre nekoliko meseci ukazala im se prilika da kupe ogromno zemljište na planini Goč, a Nole je to shvatio kao znak da je vreme da ostvari svoj san– rekao je na početku razgovora izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Kompleks  od 20 miliona evra

– Novak je svega nekoliko dana pregovarao o kupovini zemljišta na Goču.  Budući da su njegovu ideju podržali vodeći investitori u tom delu Srbije, dogovor je lako postignut. Za nekoliko nedelja očekuje se da zemljište i papirološki bude u njegovom vlasništvu. Početak izgradnje dogovorili su za prve nedelje decembra.

Kako na zemljištu ne postoji nijedan objekat, Nole će s gradnjom početi od nule. Za izgradnju hotela i sportskog centra biće potrebno nešto više od dve godine – naveo je izvor. On je istakao da će luksuzni kompleks Đokovića koštati više od 20 miliona evra.

Hotel na tri sprata, pomoćne kuće, sportski tereni, bazeni

– Hotel na tri sprata, pomoćne kuće, sportski tereni, bazeni, teretane i restoran su samo deo toga što Nole planira da izgradi. Početno ulaganje je nešto više od 20 miliona evra, ali on ne žali novac jer želi da sve bude kako treba. Velike su šanse da će računica biti i znatno veća – kazao je izvor i otkrio da najbolji teniser sveta isplanirao da sportske aktivnosti i treninzi budu potpuno besplatni za sve socijalno ugrožene mališane.

– Iako su hotel i sportski centar odlično ulaganje koje Novaku vraća sav uloženi novac, od prvog trenutka ga je držala ideja da napravi raj za male sportiste koji žele da treniraju, ali za to nemaju uslova. Prvo što je rekao je da će deca iz tog okruga trenirati besplatno, kao i svi ostali mališani koji potiču iz siromašnih porodica.

Svima je poznato koliko se njegova porodica mučila da bi mu obezbedila mogućnost da trenir. To njegov način da se oduži zbog svega što je danas postigao – zaključuje izvor za Alo!.