Milena Dravić i Dragan Nikolić decenijama su važili za najpoznatiji glumački par, a o njihovom stvaralaštvu, talentu, ali i ljubavi i danas se priča.

Dok se mnogi mladi glumci ugledaju na karijeru kakvu su Gaga i Milena imali, a parovi na njihovu ljubavnu priču, u luksuznom beogradskom naselju desio se skandal kada su navodno vandali uništili spomen-ploču posvećenu legendarnim umetnicima.

Naime, skver posvećen Mileni i Gagi svečano je otvoren u oktobru prošle godine na uglu Mileševske i Ulice cara Nikolaja. Samo godinu dana nakon ceremonije otvaranja nepoznati počinioci uništili su spomen-ploču. Ovo obeležje pretprelo je tolika oštećenja, da se na tabli ne vide imena omiljenih srpskih glumaca.

Ekipa Alo! otišla je na Vračar do skvera posvećenog velikanima domaćeg glumišta, a tamo smo zatekli mnoštvo prolaznika koji su s nevericom gledali oskrnavljenu ploču, prilazili joj i fotografisali.

Jedan sugrađanin rekao nam je da su svi stanovnici ovog dela grada u šoku, te da su uvereni da vandalizam nije počinio niko ko živi u okolini.

– Ovo je strašno, današnjoj omladini  ništa nije sveto! Pričao sam s komšijama, svi smo u šoku da se ovako nešto dogodilo. Gaga i Milena su bili miljenici naroda, glumčine, oni su zaslužili da im grad oda počast! Mi, kao stanovnici ovog kraja, bili smo ponosni što se upravo u našem okruženju nalazi spomen-ploča posvećena takvim legendama domaće kinematografije. Sramota je ovo što se dogodilo. To je vandalizam, ne znam kome je spomen-ploča smetala – rekao je gospodin koji je želeo da ostane anoniman.

– Uvereni smo da niko od stanovnika Vračara nije učinio nešto tako sramno. Moguće da je neko od prolaznika to učinio ili neko buntovno dete – zaključio je.

Podsetimo, Dragan Nikolić preminuo je 11. 3. 2016. godine, a dve godine kasnije, u oktobru, preminula je i njegova supruga Milena.

 Mural u ulazu zgrade

Koliko su Milena i Gaga bili voljeni, svedoči činjenica da su im stanovnici Vračara posvetili i mural u Nevesinjskoj ulici u blizini kafića koji je Gaga rado posećivao, a tačno na zidu ispred ulaza u zgradu u kojoj su živeli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stilske vežbe (@noizz.rs)

 Šapić: Stavićemo novu tablu!

Gradonačelnik Beograda, gospodin Aleksandar Šapić rekao je za Alo! da će grad vratiti tablu u prvobitno stanje. Na pitanje da li se već zna ko stoji iza ovog nemilog događaja, rekao je:

Ne znam stvarno ko stoji iza toga, verovatno neki ludaci. Ovu situaciju ćemo rešiti tako što ćemo popraviti tablu i vratiti u stanje u kojem je bila pre vandalizma – rekao je on za Alo!.

Rasta: Ćerka prihvata moju devojku!