Glavna lokacija za 28. Festival autorskog filma biće mts Dvorana. Projekcije filmova će biti održane i u još nekoliko bioskopa u Beogradu od 25. novembra do 2. decembra.

Festival autorskog filma Beograd (FAF) je osnovan 1994. godine. sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena umetnička filmska ostvarenja. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara. Ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.

Broj posetilaca festivala raste iz godine u godinu, pa je tako prošle godine festival posetilo preko 30.000 ljudi. To ukazuje na značaj i neophodnost dešavanja ovakve manifestacije.

I ovogodišnje 28. izdanje kultnog festivala umetničkog filma publici predstavlja raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.