Fanovi„Zvezde Granda“ moraće da budu strpljivi još neko vreme. Uprkos tome što je 16. sezona počela sa snimanjem ove nedelje, još uvek je neizvesno na kojoj će se televiziji emitovati izbor nove pevačke zvezde.

Ugovor Grand produkcije sa TV Prva zvanično ističe 30. oktobra ove godine, saznaje Alo!. Novi emiter će javnosti biti poznat tek posle ovog datuma.

Razlog što „Zvezde Granda“ ovu televizijsku sezonu počinju bez potpisanog ugovora s emiterom leži u finansijama – počinje izvor, i dodaje:

– Muzički šou je u ozbiljnom finansijskom problemu jer su do sada od TV Prva dobijali 70.000 evra po epizodi. Kako je po sezoni emitovano u proseku 40 emisija, to znači da je Grand produkcija inkasirala 2,8 miliona evra po godini u periodu od septembra do juna meseca.

Izvor navodi i glavni razlog zbog kog TV Prva više nije imala interes i želju da „Zvezde Granda“ plaća ovolikom novčanom sumom.

Iako je poslednja 15. sezona beležila veliku gledanost, ona je ipak bila 30 odsto manje gledana u odnosu na 14. Iz tog razloga TV Prva nije htela da plaća emisije nove sezone pod uslovima iz starog ugovor. Ta računica im se ne isplati – objašnjava izvor koji je želeo da ostane anoniman.

„United Media“, čiji je vlasnik Dragan Šolak, kupila je Grand produkciju od Lepe Brene i Saše Popovića za 30 miliona evra.

Poslednja transakcija isplaćena je u junu 2021. godine. Njima je kao kreatorima i vlasnicima ovog muzičkog koncepta izuzetno važno da se „Zvezde Granda“ emituju na nekoj od nacionalnih frekvencija. Žiri koji čine Ceca Ražnatović, Snežana Đurišić, Viki Miljković, Ana Bekuta, Marija Šerifović, Aleksandar Milić Mili, Đorđe David i Dragan Stojković Bosanac je ostao nepromenjen, kao i pravila takmičenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezde Granda (@zvezdegranda)

Ova situacija dokazuje da je u srpskom šou-biznisu zaista sve dozvoljeno i moguće.

– Sve televizije sa nacionalnom frekvencijom su sada u opticaju. Ovaj muzički šou može da završi na jednoj od njih. Čelnici Granda pregovarali su i sa Željkom Mitrovićem. On im je  ponudio znatno manju sumu novca po emisiji nego što im je davala TV Prva. Naime, Mitrović je navodno rekao da će im dati i zaradu od reklama. I to samo od onih klijenata koje dovede Grand kao medijska kuća – kaže izvor.

 Brena i Saša ne pregovaraju o emiteru

Povodom situacije o novom emiteru oglasili su se i bivši vlasnici Grand produkcije.

– Naši vlasnici pregovaraju, znaćemo za dan, dva ili tri. Brena i ja smo prodali Grand i ne pregovaramo. U Grandu sam kao član žirija, da sve pripremim, a kada je reč o takmičenju, tu sam najodgovorniji. Kada je reč o ugovoru, time se bave novi vlasnici, na njima je da se dogovore ko će biti emiter, ali bićemo na jednoj od nacionalnih televizija – rekao je Saša Popović pred početak snimanja prve emisije 16. sezone.

– Ne bih da dajem izjave pošto više nisam deo Granda, ali ne sumnjam da će „Zvezde Granda“ biti gledane gde god da se emituju – kratko je izjavila Lepa Brena.

Igor Kojić prvi put o razvodu i Severini