Čestiti Paterson (23), devojka iz Amerike koja je slala SMS-ove na broj telefona svog pokojnog oca svaki dan od njegove smrti 2015. Kako kaže, tako joj je bilo lakše da ne oseti gubitak.

Slala je poruke ujutru, čim ustane, da mu „poželi lep dan“ i da mu najavi predstaojeće događaje. Takođe, svako veče pred spavanje je činila isto, a kako tvrdi, uvek mu je poželela laku noć i i ispričala mu kako joj je prošao dan.

– Hej tata, ja sam. Sutra će ponovo biti težak dan – napisala je Paterson 25. oktobra, na četvrtu godišnjicu Ligonsove smrti.

Čestiti Paterson

Čestiti PatersonNjena duga poruka, postavljena na njenu Fejsbuk stranicu i podeljena više od 288.000 puta.

Uključivala je detalje o tome kako je pobedila rak i kako joj se stanje nije pogoršalo od njegove smrti. Takođe je pisala o tome da se zaljubila i da joj je srce slomljeno, pa se našalila i rekla “ Znam da bi ga ti „ubio“.

– Izgubila sam sve svoje prijatelje i dotakla sam dno, ali sam našla nekoga ko je ušao u moj život i spasao me – napisala je Paterson u poruci.

– Sjajno mi ide, bio bi tako ponosan na ženu koja sam postala – dodala je.

Čestiti Paterson
Čestiti Paterson

 

Poruku je završila rečima: “Samo sam htela da kažem da te volim i stvarno mi nedostaješ!”

Jednog dana desilo se nešto što joj je u sekundi sledilo krv u žilama.

Čestiti je bila totalno oduzeta kada je iz vedra neba na njen telefon stigla poruka sa natpisom „1 nova poruka od ‘TATICA'“. Odgovor je dobila od čoveka koji se takođe nosi sa svojim bolom i gubitkom.

Ona je, ne znajući, slala poruke čoveku po imenu Bred, čija je ćerka umrla u automobilskoj nesreći 2014.

Onda je Bred, kome su stizale njene poruke namenjene preminulom Džejsonu Ligonsu, odgovorio – rekavši joj toplim rečima da je sve vreme čitao njene poruke.

– Zdravo dušo, ja nisam tvoj otac, ali dobijam sve tvoje poruke u poslednje 4 godine. Radujem se tvojim jutarnjim porukama i tvojim noćnim „izveštajima” – naveo je Bred.

On je rekao da je izgubio ćerku u saobraćajnoj nesreći 2014. i da su ga njene poruke “održale u životu“.

Želeo sam da ti pošaljem poruku godinama, ali nisam želeo da ti slomim srce. Ti si izvanredna žena i voleo bih da je moja ćerka postala ona žena – napisao je Bred.

Čestiti Paterson
Čestiti Paterson

– Žao mi je što moraš da prođeš kroz ovo, ali ako bude bilo bolje, veoma sam ponosan na tebe – rekao je on.

Paterson je rekla da je Bredov odgovor znak da je „sve u redu“ i da je konačno mogla da “pusti” tatu, ili misao koja je vezala za njega i prouzrokovala u njoj bol i nemogućnost da nastavi dalje sa svojim životom.

U kasnijoj objavi, Paterson je objasnila da Ligons nije bio njen biološki otac, ali „krv ga nije mogla učiniti bližim“.

Pike uhvaćen kako se ljubi sa novom devojkom!