Adreana Čekić progovorila je o nasilju koje je trpela od bivšeg dečka. Pevačica je objasnila zbog čega je ostajala u toksičnoj vezi.

Pretrpela si nasilje u jednoj od prethodnih veza. Šta savetuješ drugim ženama u takvim situacijama, kako si ti uspela da se izlečiš od toga? Da li si tražila stručnu pomoć?

– Ne bih to baš nazvala nasiljem, jer postoje žene koje zaista doživljavaju ozbiljno fizičko nasilje. Ja sam ja trpela jednu vrstu psihičkog terora. U tim trenucima je teško izvući se, jer od silne želje da veza uspe ponekad ne vidimo da smo u toksičnoj vezi. Tek kada shvatimo da ljubav nije borba, da zaslužujemo lepe stvari, zdrave odnose, tek se tada osvestimo. Kada uvidimo u kojoj se situaciji nalazimo i počinjemo da menjamo sebe. Radila sam na sebi, pomogao mi je lajfkouč kao i moja porodica.

Da sad treba da počneš karijeru, da li bi opet učestvovala u „Zvezdama Granda“? 

– U vreme kada sam se prijavila za takmičenje „Zvezde Granda“ smatrala sam da je taj šou idealan put do široke mase. Tada Jutjub i ostale društvene mreže nisu bili toliko aktuelni, nisu se koristili kao danas, kad i te kako može da ispliva nečiji talenat koji će doživeti odjek. Što se mene tiče, sve sam uradila ispravno i najbolje što sam umela u tom trenutku.

Koji stihovi najbliže opisuju neke segmente tvog života iz poslednja dva singla „Gde je ljubav“ i „Ide mi, pa ne ide“?

– Pesmu „Gde je ljubav“ sam snimila u periodu života kada sam bila rasejana, tužna, ali takođe i puna nade da se nešto mora promeniti nabolje. Svaki stih sam osetila do srži. Pesma je izašla kada sam se rasteretila i postala srećna žena.

Omiljeni stih iz pesme „Gde je ljubav“ mi je „Kad ponese svako svoju bol u krevet svoj“. Mislim da smo se svi pomalo pronašli tu i bili možda u takvoj situaciji. Pesma „Ide mi, pa ne ide“ je svakako šaljiva, energična i to nam je bila namera. „Trebalo je ovu lepu glavu da slušam“ je totalno Andreana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreana Cekic (@andreanacekic)

U januaru si se preselila u Beč da živiš. Jesi li zadovoljna sadašnjim stilom života?

– U Beču sam odrasla, završila školu, i smatram taj grad svojom bazom. U Beogradu sam gradila karijeru, zato je bilo potrebno živeti neko vreme tu. Morala sam da se odričem mnogih stvari zarad karijere, ali kada pogledam iza sebe, sve je dobro. Zadovoljna sam sta sam naučila, zadovoljna ko sam postala. Sada imam više vremena za porodicu, za sebe.

Koji cilj bi volela da ostvariš do kraja ove godine?

– Što se karijere tiče, od septembra ću se definitivno posvetiti studiju, snimanju pesama i spotova, da bi do kraja godine svoju publiku obradovala novim pesmama. Potrudiću se da nađem vremena i za odmor, jer mi je preko potreban posle ove turbulentne sezone.

Bliži se kraj letnje sezone. Da li planiraš da odeš negde na odmor i s kim?

– Ostalo je još nekoliko dana do odmora, a još uvek ne znam gde ću, ha-ha. Volela bih da odem negde s porodicom, ali mi je muka od putovanja (smeh). Svakako mogu da se odmaram i kod kuće u svom dvorištu, u svom bazenu. Odlučiću spontano.

Često pevaš na privatnim veseljima, koliki je najveći bakšiš koji si dobila?

– Kada radim privatno veselje, obično se zna honorar, to i dobijem. Bakšiš se ne deli kao nekada na ravne časti, već se stavlja u zajedničku kasu, iz koje se isplaćuju honorari svih pevača i muzičara. Nekada je to bilo drugačije.

Verila se bivša Viktora Živojinovića