Ivana Peters pre nekoliko godina je doživela srčani udar, a kako je sama priznala, prošla je pravu agoniju.

– Bol je bio neopisivo jak i mislila sam da nikada neće prestati. U toj agoniji sam se onesvestila, a kada sam došla sebi, usledio je šok. Ja, mlada žena koja još nije dostigla ni 40. i žestoka pobornica veganske ishrane, doživela sam infarkt pred kamerama, usred snimanja emisije – rekla je Ivana i otkrila da je mesecima pre toga osećala tegobe.

– Nedostatak daha i umaranje čak i prilikom penjanja na drugi sprat, trčanja za busom i nameštanja kreveta ujutru… Nažalost, to nisu bili dovoljni signali da shvatim da nešto nije u redu. Na snimanju emisije osetila sam neopisiv bol koji nikako nije prestajao. Sreća u nesreći je bila da sam se tada onesvestila. Da sam bila svesna, verovatno bih taj bol zanemarila kao i sve prethodne tegobe i otišla kući. Tog martovskog dana, uprkos veganskoj ishrani i relativno mladim godinama, doživela sam srčani udar. Taj nemili događaj sada mi je opomena za ceo život – priča Ivana.

Ivana Petres
Ivana Petres, Instagram

– U mom slučaju nisu bile kobne moje godine, presudne su bile neke druge stvari. Čak ni lekari i dalje nemaju odgovor na pitanje zašto se to desilo. Da, holesterol je bio povišen, ali to je bilo tako i kada sam bila mlađa i dosta mršavija. Genetika takođe nije bila uzrok jer niko u mojoj porodici nije imao srčanih problema. Da ironija bude još veća, čak veoma slično onome kako se hranim sada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana (@ivanapeters)

Ivana kaže da su joj lekovi postali svakodnevnica, a kako je bila malokrvna na silu je počela da jede meso.

– Muzička karijera je nešto što nikada neću zapostaviti jer je muzika deo mene. Ipak, odlučila sam da povučem ručnu. Život je jedan, a u mom slučaju stres je ono što mi apsolutno nije potrebno. Shvatila sam da je brzi stil života ono što mi nikako ne prija, a ova životna lekcija ima za mene dragocenu vrednost. Naučila me je da čuvam svoje zdravlje jer, na kraju dana osim porodice, ne postoji ništa preče od toga – zaključila je Ivana Peters.

Preporučujemo:

Eros Ramacoti zapratio našu pevačicu! Mara otkriva: Možda ga upoznam

Izvor: Blicžena/HitFm/N.D.