Pre tačno godinu dana reperima Amaru Hodžiću i Jasminu Fazliću zabranjen je ulazak u Srbiju zbog širenja nacionalne mržnje. Dvojac poznatiji kao Jala Brat i Buba Koreli izgubio je time veliki deo publike, ali i dosta novca.

Naime, prema pisanjima medija oni su proteklih 12 meseci ostali bez najmanje milion evra.

Buba i Džala poslednjih pet godina bili su među najpopularnijim izvođačima u regionu. Nastupali su u svim državama bivše Jugoslavije gde se sluša njihova muzika. Koliki su uticaj imali na omladinu, govori i podatak da su u nekim anketama bili visokokotirani kao idoli tinejdžera. Na društvenim mrežama imali su obojica po pola miliona pratilaca. Za jedan nastup u početku su uzimali 10.000 evra, ali je taj iznos vrlo brzo porastao na 15.000 evra, pišu beogradski mediji.

Vrlo često su pevali u Beogradu, nekada i po dva puta mesečno. Njih dvojica su samo od toga zarađivali 120.000 mesečno. To znači da su Buba i Džala ostali bez više od milion evra jer godinu dana ne mogu da kroče u našu zemlju.

Osim što ne mogu da dolaze ovde i pevaju, ni njihova muzika više nema popularnost kao ranije. Najviše su za to zaslužni muzički kanali koji ne emituju njihove spotove. To se odrazilo na to da poslednji album Džale Brata „Futura“ prođe gotovo neopaženo u regionu. Jedan poznati estradni menadžer za Kurir kaže da reperi iz Sarajeva sada uglavnom pevaju u Bosni i Hercegovini, ponekad u dijaspori, a u Crnoj Gori su sve manje traženi.

Nedavno su imali tri zakazana nastupa u jednom poznatom klubu u Budvi, održali su dva, ali je bio mali odaziv publike, pa im je treća tezga otkazana. Pomenutom portalu, kako pišu, je potvrđeno iz jednog kluba u Crnoj Gori da su za nastup tražili 10.000 evra, a bili su spremni i da spuste cenu.