Lepa Brena je volela da se ističe.

Mnoge javne ličnosti su se proslavile pod umetničkim imenima, dok su njihova imena dobijena po rođenju pala u senku. Tako se pevačica Lepa Brena, proslavila baš ovim nadimkom i izgradila karijeru koja traje više od četiri decenije.

– U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: „Fahreta, Fahreta!” Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: „Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: „Ko je ta Brena?!”Kao prvo, glupo ime! Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša – govorila je Brena u svom dokumenarnom filmu „Lepa Brena – godine Slatkog greha”, pa pojasnila:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

– U Bosni, to je bio sinonim za lepu devojku. Uvek sam volela da se ističem, da se izborim za svoje mesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala – Brena. Tokom gimnazijskih dana počela sam da pevam po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren – ispričala je Brena.

Milica na meti sabotaže