Otkrivamo zbog čega je Jelena Karleuša napustila muzičko takmičenje.

Nova sezona muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ uskoro počinje, epizode su počele da se snimaju, a emiter šou-programa još uvek nije poznat.

 Kako je Alo! ekskluzivno saznao i o tome pisao, ukoliko TV Prva ne obnovi ugovor sa „Grand produkcijom“ koji ističe 30. oktobra, čelnicima preti da izgube 2,8 miliona evra koliko je emiter plaćao po sezoni takmičenja.

Kako sada izvor za Alo! otkriva, rejting muzičkog takmičenja znatno je opao nakon odlaska Jelene Karleuše. Njeno napuštanje žirija navodno je zahtevao Aleksandar Milić Mili nakon što je takmičarka Vanja Knežević diskvalifikovana iz „Zvezda Granda“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Karleuša (@karleusastar)

– Jelena je poznata po britkom jeziku. Upravo zbog toga je stekla mnoštvo pristalica dok je bila deo žirija „Zvezda Granda“. Međutim, pre godinu dana, digla se velika prašina kada je diskvalifikovana Vanja Knežević. Ona je na svom Instagramu objavila preteće i uvredljive poruke koje su upućene Karleuši, nakon što je ona iskritikovala njen stajling. Miliju, kao novom direktoru Granda, nije se dopao publicitet koji je taj skandal izazvao. Uplašio se da će Jelena time narušiti i ugroziti ugled produkcije i samog takmičenja – započeo je priču za Alo! dobro upućen izvor.

Jelena je održavala rejting 

– Jelena je šoumen. Uvek je dizala gledanost. Kada god ne bi imali jaku najavu za novu epizodu, Jelena je bila ta koja je pravila pozitivnu frku. Međutim, kada je sukob sa Vanjom izmakao kontroli, digla se velika prašina i svi su pokušali da se ograde od nje. To je Jelenu zabolelo – objašnjavao je naš sagovornik.

– Mili je tada zahtevao da se Jeleni ne obnovi ugovor i da nakon šest sezona ona napusti žiri „Zvezda Granda“, što se i dogodilo. Jelenu je jako povredilo što niko nije stao u njenu zaštitu. Pogotovo što su svi, uključujući i Sašu Popovića, molili da bude aktivna tokom svih pet sati snimanja. Kao i da ona vodi priču i ulazi u sukobe mišljenja sa ostalim članovima žirija. Osetila je kao da se ponovo sve lomi na njoj i shvatila je da je doživela veliku nepravdu – rekao je naš izvor.

Čelnici su se pokajali što su prekinuli saradnju sa Karleušom.

Mislili su da će moći da isprate isti tempo nakon njenog odlaska. Međutim, ostali članovi žirija nemaju takav temperament i nisu mogli da pruže publici ono na šta je navikla. Jeleninim odlaskom, rejting je znatno pao, a „Grand“ je pored publike izgubio i dosta novca. Jako brzo su se pokajali što su dozvolili da ona ode, ali sada nemaju mogućnost da je vrate da ponovo bude deo žirija. Interesantno je da je Karleuša nakon odlaska, u svom duhu, prokomentarisala da je šou mrtav bez nje, sa čim bi se mnogi fanovi emisije danas složili – zaključio je izvor na kraju.

Na Pinku naplata od reklama

Nakon što TV Prva nije obnovila ugovor sa „Grand produkcijom“, čelnici su počeli da razmatraju druge opcije.

– Sve televizije sa nacionalnom frekvencijom su sada u igri. Čelnici „Granda“ pregovarali su i sa Željkom Mitrovićem, ali im je on ponudio znatno manju sumu novca po emisiji nego što im je davala TV Prva. Naime, Mitrović je navodno rekao da će im dati i zaradu od reklama, ali samo od onih klijenata koje dovede „Grand“ kao medijska kuća – rekao je izvor nedavno za Alo!.

Zorannah: Zbog manijaka dve godine nisam dolazila u Beograd!