Bivši golman Partizana Radovan Radaković preminuo je u Beogradu u 52. godini, posle duge i teške bolesti, saopštio je beogradski fudbalski klub.

– Ostali smo bez još jednog Partizanovca, bez druga i čoveka. Sinoć nas je napustio i veliki Radovan Radaković. Počivaj u miru, naš Radače – saopštio je Partizan.

Radaković je ponikao u Zemunu, a potom je branio za Obilić, BSK iz Batajnice, Borac iz Čačka, belgijski Tilur iz Liježa, kragujevački Radnički, Partizan, Šturm, Voždovac, a karijeru je završio u Kolubari 2008. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je na dva meča.

Radaković je branio na 61 meču za Partizan od 2000. do 2004. godine, a sa „crno-belima“ je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Radovan Radaković je trenirao Mladenovac, Kolubaru, Smederevo, kragujevački Radnički, Šumadiju iz Aranđelovca i OFK Vršac.

Radakoviću je pre dve godine dijagnostifikovan karcinom želuca. Operacija u Turskoj mu je produžila život, ali se bolest vratila. Njegovi bivši saigrači i rivali su skupljali novac u humanitarnim akcijama kako bi finansijski pomogli bivšem golmanu Partizana.

Kako da smanjite račun za struju 20 odsto!